Rodina karabin CSV-9 již k zakoupení v Rakousku

Naše společnost ADSEC – consulting s.r.o. se sídlem v Kaňovicích, získala od české konstrukční a vývojové společnosti CZECH WEAPONS s.r.o. souhlas k prodeji karabin CSV-9 na území Rakouska.

To, co na jaře letošního roku vypadalo díky pandemii jako sen, je dnes již skutečností. Karabiny CSV-9 si totiž můžete v Rakousku zakoupit u firmy Waffen Paar z Grazu.

Jaká vlastně ale rodina karabin CSV-9 opravdu je?

Rádi užíváme spojení, že CSV-9 je zbraň pro dům a zahradu nebo že CSV-9 patří do každé rodiny. 

Proč?

Protože si to zbraně CSV-9 zaslouží.

Především je nutné říci, že CSV-9 jsou kříženec pistole a samonabíjecí karabiny, které jsou určené pro civilního zákazníka a jsou vyráběny v devíti verzích s délkou hlavně od 120 mm do 470 mm. Verze 5 se vyrábí i jako AR. Svou konstrukcí se řadí do skupiny samonabíjecích pistolí. Všechny varianty jsou konstruovány na pistolový náboj ráže 9 mm Luger, který má dost energie pro použití v sebeobraně a zároveň omezuje riziko ohrožení nezúčastněných osob. Náboje 9 mm Luger jsou dnes k dispozici za velmi příznivou cenu, což samo o sobě přispívá k atraktivnosti zbraně. Se všemi verzemi je možné střílet na všech schválených střelnicích pro pistolové náboje od vzdálenosti cca 10 m.  

CSV-9 je tedy jednoznačná volba, zejména jako zbraně pro kondiční střelbu a sport. Při ohrožení života může sloužit jako vhodná zbraň pro ochranu zdraví a majetku, ale také všude, kde se potřebujete pohybovat v omezeném prostoru. Nepřekáží a nosit je lze nenápadně, skrytě, podobně jako pistoli. Na rozdíl od většiny karabin ve své třídě jsou CSV-9 snadno přizpůsobitelné pomocí celé řady účelových doplňků navržených a vyrobených v České republice.

Pomyslný střed zbraně je tvořen ocelovým pouzdrem. Ano, ocelovým pouzdrem. Žádný hliník, žádný polymer, ale poctivé ocelové pouzdro, které z CSV vytváří nerozbitnou zbraň. Na tento pomyslný střed jsou pak upevněny ostatní díly, které pak mění vzhled a užitné vlastnosti jednotlivých verzí.

Hlaveň je s pouzdrem závěru pevně spojena a její délka je základním rozlišovacím prvkem jednotlivých verzí zbraně. Karabina je zásobována náboji z dvojřadého zásobníku s jednořadým vyústěním, shodného se zásobníky do pistole GLOCK, 4. generace. Do dutiny pistolové rukojeti lze vložit záložní zásobník.

Konstruktéři při vývoji navrhovali CSV-9 tak, aby poskytovala výjimečnou kvalitu a výkon za dostupnou cenu pro všechny zájemce, a tento úkol se jim podařilo splnit. 

„CSV – 9, to je nová tvář svobody.“

V Rakousku nyní probíhá boom v prodeji soukromých zbraní. Jen od března do srpna letošního roku se v Rakousku prodalo 22.000 kusů soukromých zbraní. V současné době vlastní jednu nebo více zbraní více než 320.000 Rakušanů, a proto i my chceme s rodinou karabin oslovit co největší počet zájemců a rozšířit řady spokojených zákazníků.

Pevně věříme, že si karabiny z rodiny CSV-9 ve velmi krátké době oblíbíte a stanou se součástí vašich domovů, protože CSV-9 prostě patří do každé rodiny.